جک هیدرولیک، سیلندر هیدرولیک
جک هیدرولیک وسیلهای است که توان سیال را به صورت حرکت خطی به توان مکانیکی تبدیل میکند. به این دلیل است که جکهای (سیلندرهای) هیدرولیکی عملگر خطی نیز نامیده میشوند. جک هیدرولیک توان خود را از یونیت هیدرولیک میگیرد. جکهای هیدرولیک دارای انوع مختلف، مدلهای نصب متفاوت و اندازههای متفاوت است. از دیگر نوع عملگرها، هیدروموتورها هستند که حرکت دورانی را تأمین میکنند و عملگر دورانی نامیده میشوند.
جک هیدرولیک استاندارد
جک هیدرولیک شما در این مجموعه. طبق نیاز سیستم هیدرولیک شما، با تکیه بر علم، استاندارد و تکنولوژی روز دنیا. زیر نظر کارشناسان متخصص، طراحی و به دست استادان ماهر ماشینکار و جوشکار ساخته خواهد شد. در این مجموعه تمامی استانداردهای ساخت منطبق با ISO-6022 & 6020 رعایت خواهد شد. با تضمین اصالت برند قطعات خیالتان را آسوده خواهیم کرد. و با مناسبترین قیمت و کمترین زمان بر اساس لیست سفارشات مجموعه، آماده و تقدیم شما عزیزان خواهیم کرد.
بیش از 7400 جک هیدرولیک ساخته شده، ضمانت رضایت 100 درصدی!
مجموعه فنی مهندسی سماهیدرو با افتخار اعلام میکند که طی 15 سال گذشته، بیش از 7400 جک هیدرولیک را برای مشتریان خود در سراسر کشور ساخته و بیش از 3600 جک هیدرولیک را تعمیر یا بازسازی کرده است. ما به این دستاورد بزرگ میبالیم و همیشه در تلاشیم تا با ارتقای کیفیت قطعات و روشهای ساخت، بهترین و بادوامترین جکهای هیدرولیک را به مشتریان خود ارائه دهیم.
با سفارش ساخت جکهای هیدرولیک خود به مجموعه فنی مهندسی سماهیدرو میتوانید از مزایای زیر بهرهمند شوید:
- مشاوره صحیح به مشتریان برای انتخاب مدل و ساخت جک هیدرولیک
- ساخت استاندارد مطابق با نیاز سیستم هیدرولیک شما
- انتخاب درست قطعات و لوازم مورد نیاز سفارش شما
- استفاده از قطعات و لوازم جک هیدرولیک با کیفیت و اصل
- قیمت مناسب با توجه به انتخاب مدل و ساختار جک هیدرولیک
- عملکردی استاندارد و بینظیر بعد از راهاندازی بر روی دستگاه
- پشتیبانی از مشتریان و جک هیدرولیک فروخته شده تا راهاندازی آن
- خدمات پس از فروش مادام العمر بینظیر برای مشتریان عزیز در سریعترین زمان
مجموعه فنی و مهندسی سماهیدرو
کاملترین مجموعه جک هیدرولیک
SHC-WF-RB
جک هیدرولیک جوشی فلنج مستطیل ابتدا
SHC-WF-RE
جک هیدرولیک جوشی فلنج مستطیل انتها
SHC-WB-BEW
جک هیدرولیک جوشی پایه ابتدا – انتها جوشی
SHC-WB-BEB
جک هیدرولیک جوشی پایه ابتدا – انتها کمربندی
SHC-MB-BE
جک هیدرولیک تایراد پایه ابتدا و انتها
SHC-MF-RB
جک هیدرولیک تایراد فلنج مستطیل ابتدا
SHC-MF-RE
جک هیدرولیک تایراد فلنج مستطیل انتها
SHC-MN-TBE
جک هیدرولیک تایراد مهره ابتدا – انتها
SHC-MT-BE
جک هیدرولیک تایراد ترینیون کمربندی
مجموعه فنی و مهندسی سماهیدرو
جک هیدرولیک اطلاعات فنی
جک هیدرولیک یا سیلندر هیدرولیک چیست؟
جک هیدرولیک عملگری قدرتمند و کارآمد است که در صنایع مختلف، از تعمیرگاههای کوچک تا کارخانههای عظیم، نقش حیاتی ایفا میکند. این غول دنیای صنعت، با استفاده از نیروی سیال تحت فشار، قادر به بلند کردن، جابجا کردن و فشردن اجسام سنگین با ظرافت و دقت بی نظیری است. جالب است بدانید، تاریخچه جک هیدرولیک به قرن هفدهم میلادی و اکتشافات دانشمند فرانسوی، بلز پاسکال، بر میگردد. قانون پاسکال که بیان میکند فشار در یک سیال محصور در همه جهات به طور یکسان منتقل میشود، پایه و اساس عملکرد جکهای هیدرولیک را تشکیل میدهد.
یکی از دو نوع عملگری که در دستگاههای هیدرولیکی مورد استفاده قرار میگیرد جک یا سیلندر هیدرولیک است. سیلندرهای هیدرولیک حرکت رفت و برگشتی (حرکت خطی) را بدلیل نوع ساختار خود دارند. به همین دلیل است که به آن عملگر خطی گویند. و انرژی هیدرولیکی (سیال هیدرولیک) را به انرژی مکانیکی تبدیل میکنند. سیلندرهای هیدرولیک در دو نوع کلی ساخته میشوند. در این مقاله تصمیم داریم شما را با جکهای هیدرولیک و کاربردشان آشنا کنیم.
طرز کار جک هیدرولیک
همانطور که در بالا اشاره کردیم جک هیدرولیک یک عملگر خطی است. به زبان سادهتر حرکت رفت و برگشتی دارد. و انجام این عمل، با انتقال سیال هیدرولیک که توسط پمپ هیدرولیک در سیستم هیدرولیک به جریان میافتد، صورت میگیرد. پمپ هیدرولیک بعد از مکش سیال از مخزن آن را به سمت شیرهای کنترلی برای کنترل فشار، سرعت و جهت، از طریق شیلنگها و بلوک هیدرولیک هدایت میکند. خروجی شیرهای کنترلی که آنها نیز توسط لوله، شیلنگ و اتصالات به پورتهای ورودی و خروجی جک هیدرولیک متصل هستند سیال را برای انجام کار به جک هیدرولیک میرساند.
با هدایت سیال به انتهای جک هیدرولیک یا پشت پیستون جک، پیستون جک به سمت بیرون از سیلندر حرکت میکند. که به آن عمل رفت میگویند. و زمانی که سیال هیدرولیک به سمت ابتدای جک هیدرولیک یا جلوی پیستون جک، هدایت شود، پیستون به سمت داخل سیلندر حرکت میکند، که به آن عمل برگشت گویند. در همین حین از هر طرفی که سیال به سمت سیلندر هدایت میشود، از طرف دیگر به سمت شیرهای کنترلی و در نهایت به سمت مخزن برمیگردد.
این عمل رفت و برگشت که توسط سیال هیدرولیک صورت میگیرد در اصل توسط شیرهای کنترلی، از نظر حجم ورودی سیال، سرعت سیال و جهت آن مشخص و کنترل شده و در انتها به سیلندر اعمال و باعث حرکت و یا انجام کار سیلندر هیدرولیک میگردد.
کاربرد جک هیدرولیک در کجاست؟
در مطالب قبل عنوان شد که سیستم هیدرولیک توسط 2 عملگر قادر به انجام کار است. 1- عملگر خطی 2- عملگر دورانی. همانطور که میدانید برای عملگر خطی از جک هیدرولیک که حرکت رفت و برگشتی در یک محور را دارد مورد استفاده قرار میگیرد. پس نتیجه میگیریم که: از جک هیدرولیک برای فشردن، حرکت دادن، جابجایی، فرم دهی، برش زدن، و یا بلند کردن وزنههای سنگین که انسان قادر به انجام آن و یا بطور مداوم و تکرار قادر به انجام آن نیست مورد استفاده قرار میگیرد.
سیلندرهای هیدرولیک در صنایعی همچون صنعتی، معادن، راهسازی، کشاورزی، پتروشیمی، فولاد سازی، خودرو سازی، دریایی یا فراساحل کاربرد غیر قابل انکار دارد. که روند کار توسط این غول دنیای صنعت راحتی را صد چندان کرده و عمل تولید و یا انجام کار را به هر نحوی که باشد به سرانجام میرساند. یکی از دلایل مهم کاربرد جک هیدرولیک شکل ساختار ساده به همراه قدرت بسیار بالایی که میتوانیم در بسیاری از قسمتهای صنعت از آن بهره ببریم. تنوع زیاد و همچنین گستردگی بالا در کاربری سیلندر هیدرولیک موجب شده تا در هزاران مدل، نوع شکل، با طول و قطر متفاوت تولید شود.
جک هیدرولیک از چه قطعاتی تشکیل شده است؟
لوله سیلندری:
لولهای است که از آلیاژ فلزی مانند: آهن، فولاد، استیل و در مواردی از چدن ساخته میشود. نکات مهمی که در انتخاب لوله سیلندری نقش کلیدی دارد 1- ضخامت آن است که ارتباط مستقیم با تحمل فشار کاری جک هیدرولیک دارد 2- کیفیت سطح داخلی آن است که هرچه این سطح صیقلیتر باشد طول عمر لوازم آببند نصب شده بر روی پیستون بیشتر است.
میل کروم (شفت جک هیدرولیک):
عملکرد جک هیدرولیک بصورتی است که تمام نیروی بر گرفته از آن از طریق میل پیستون به قطعات متحرک، قطعات در حال ساخت و یا در حال جابجایی اعمال میشود. و این نیرو اگر بر ضخامت میل پیستون قلبه کند باعث کمانش میل پیستون میشود. که در ادامه مطالب بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد.
پیستون جک هیدرولیک:
از آهن، فولاد، استیل و یا چدن ساخته میشود و قطعهای است که لوازم آببند جدا کننده پورت ابتدایی و انتهایی جک هیدرولیک را بر روی آن تعبیه میکنند. و انتخاب متریال آن به ساختار جک و نوع عملکرد آن و ضخامت آن به مقدار نیروی لازم برای ساخت سیلندر هیدرولیک بستگی دارد.
گلویی یا درپوش ابتدایی سیلندر هیدرولیک:
جنس آن از متریال آهن، فولاد، استیل و یا چدن است که بستگی به ساختار سیلندر هیدرولیک آن را انتخاب میکنیم. سه وظیفه اصلی آن عبارتند از: 1- محل جایگذاری لوازم آببند و یا لوازم جلوگیری از سایش میل سیلندر هیدرولیک با گلویی است 2- قطعهای است که باعث حبس فشار سیال در سیلندر هیدرولیک میشود 3- قطعهای است که همراستایی شفت یا میل سیلندر هیدرولیک را با لوله سیلندری در عمل رفت و برگشت حفظ میکند.
درپوش انتهایی سیلندر هیدرولیک:
این درپوش برای حبس فشار داخلی سیلندر هیدرولیک در انتهای آن جایگذاری میشود و در بعضی از مدلهای ساخت جک هیدرولیک پورت ورودی و خروجی انتهای سیلندر نیز بر روی آن تعبیه میشود. در مواردی که نیاز به نصب لوازم برای جایگذاری جک هیدرولیک بر روی دستگاه در انتهای سیلندر باشیم نیز میتوانیم از درپوش ته سیلندر برای انجام این کار استفاده کنیم.
لوازم نصب جک هیدرولیک:
یک سیلندر هیدرولیک برای انجام کار مورد نیاز میبایست بر روی دستگاه هیدرولیکی ما نصب شود. این جایگذاری از چندین طریق قابل اجرا میباشد که عبارتند از: فلنج، پایه، کمربندی و یا لولا و …. که در ادامه مطالب بیشتر به آن میپردازیم.
انواع جک هیدرولیک از لحاظ عملکرد کدامند؟
نحوه عملکرد جکهای هیدرولیک به دو دسته مختلف تقسیم بندی میشوند.
1- جک هیدرولیک یک طرفه: single – acting cylinder
در این مدل ساختار نیروی سیال برگرفته از یونیت هیدرولیک و محرک جک هیدرولیک فقط از یک سمت اعمال میشود. یا از سمت ابتدایی جک هیدرولیک که به عنوان نیروی کششی نامبرده میشود. یا از سمت انتهای جک که نیروی فشاری نامبرده میشود. در این مدل لبه پکینگها به سمت نیروی اعمالی چیدمان میشود. در مدلهای یک طرفه به دو طریق میتوانیم جک را طراحی کرده و بسازیم. 1- پیستون آببند 2- گلویی آببند که هرکدام برای نوع خاص کارایی خود طراحی و ساخته میشود.
1-1 پیستون آببند:
همانطور که از نامش پیداست این مدل جک هیدرولیک دارای پیستون است و پکینگها بر روی آن جایگذاری میشود. و این لوازم باید به سمت نیروی اعمالی قرار گیرد. اگر جک هیدرولیک کششی است میبایست در گلویی سیلندر نیز لوازم آببندی جایگذاری شود، تا بتوانیم سیال را در آن حبس و نیروی لازم را از جک هیدرولیک بدست آوریم. در جکهای یک طرفه برای حرکت میل جک به سمت مخالف آن باید از نیروی وزن، جاذبه و یا فنر استفاده کنیم.
2-1 گلویی آببند:
در این مدل ساخت سیلندر هیدرولیک لوازم آببندی فقط بر روی گلویی سیلندر جایگذاری میشود. و جک هیدرولیک ما بدون پیستون ساخته میشود. در محاسبات نیروی اعمالی این مدل جک هیدرولیک با محاسبه سطح مقطع قطر شفت در فشار کاری سیستم هیدرولیک بدست میآید. این مدل فقط زمانی کارایی دارد که ما بخواهیم برای نیروی فشار از این ساختار استفاده کنیم. و برای برگشت میل جک به سمت داخل سیلندر از نیروی وزن، فنر و یا جاذبه استفاده میکنیم.
قطعات اصلی ساختار جک هیدرولیک یک طرفه کدامند؟
- درپوش ته سیلندر هیدرولیک که برای حبس نیروی سیال در انتهای سیلندر مورد استفاده قرار میگیرد. که در سه مدل ساخته میشود: 1- مدل دنده شده که در انتهای سیلندر همانند یک پیچ و مهره بر روی هم متصل میشود. 2- مدل جوشی که در انتهای سیلندر از طریق جوشکاری به هم متصل میشوند. 3- مدل اورینگی که توسط یک اورینگ در داخل سیلندر آببند میگردد (جکهای چهارمیل مهار)
- پورت ورودی و خروجی سیال هیدرولیک که اندازه آن به مقدار سیال عبوری از آن نقطه بستگی دارد. و در سیلندهای یک طرفه گلویی آببند این پورت در هر جایی از سیلندر که بهترین محل برای نصب شیلنگ و اتصالات است میتوان تعبیه کرد (بجز بر روی لوازم آببند و گلویی)
- شفت جک هیدرولیک که در سیلندرهای یک طرفه گلویی آببند حتما میبایست از میل کرم استفاده گردد و در انتهای آن یک استپ در نظر گرفته میشود که شفت از داخل سیلندر به بیرون پرتاب نشود.
- لوله سیلندر باید در هر حالتی که ساخته میشود استاندارد تحمل فشار کاری را داشته باشد. در بسیاری از موارد دیده شده که متاسفانه برای بسیاری از سیلندرهای بالابری یا یک طرفه از لولههای مانیسمان با قطر و ضخامت بسیار کمتر از حد استاندارد برای کاهش ساخت هزینه جک هیدرولیک استفاده میگردد که کاری غیر اصولی و بسیار خطرناک است.
- گلویی جک هیدرولیک که برای حبس فشار سیال هیدرولیک در سیلندر و نگهداری شفت سیلندر در زمان حرکت در راستای عمود به سیلندر را دارد و معمولا از جنس چدن و در صورت استفاده از جنس آهن از لوازم ضد سایش برای جلوگیری از سایش با میل کروم استفاده میشود.
- لوازم آببند نقش مهمی در حبس فشار درون سیلندر را بازی میکند. و با توجه به انواع مدلهای آن میبایست بهترین مدل برای شرایط کاری سیلندر را انتخاب نمود. نکات مهم انتخاب آن به نوع جنس و ساختار لبههای آن بستگی دارد که هر مدل جایگاه استفاده خود را دارد.
- گردگیر: برای جلوگیری از ورود خاک و مواد مخرب سطح میل کروم در هنگام حرکت کورس به سمت داخل سیلندر نصب میگردد. قطعهای بسیار کوچک که باعث میشود عمر جک هیدرولیک بسیار افزایش یابد
2- جک هیدرولیک دو طرفه: double – acting cylinder
سیلندرهای هیدرولیک دو طرفه میتواند حرکت رفت و برگشت را با نیروی اعمالی بر قطعه کار انجام دهد. در کل باید بگوئیم هم کشش و هم فشار، عملی است که یک سیلندر هیدرولیک دو طرفه قادر به انجام آن است. لوازم آببندی در هر دو قطعه گلویی و پیستون جایگذاری میشود. و پکینگهای قرار گرفته بر روی پیستون هم از مدل ساختاری دو طرفه میباشد. پیستون قطعه اصلی و جدا کننده پورت ابتدایی و انتهایی سیلندر هیدرولیک میباشد. در سیلندرهای دو طرفه مساحت سطح مقطع از قطر پیستون محاسبه میشود.
انواع جک هیدرولیک دو طرفه کدامند؟
سیلندرهای هیدرولیک در انواع مدل، طرح، شکل، سایز و طریقه نصب ساخته شده و در صنعت کاربرد دارد که در ادامه به اختصار توضیحاتی در مورد آنها به شما یادآوری و حتی نماد هیدرولیک آنها را برای طراحی در برنامههای طراحی مدل مدارهای هیدرولیک مانند Fluidsim و یا Automation Studio معرفی میکنیم.
1. جک هیدرولیک دیفرانسیلی
پرکاربردترین نوع جک هیدرولیک صنعتی است که بسیار ساده، مقرون به صرفه و در عین حال پرقدرت و کاربردی است. در این مدل ساخت جک هیدرولیک فشار و سرعت در ابتدا و انتهای سیلندر نامتقارن است که در ادامه به این نکته اشاره خواهیم کرد. و نسبت به مابقی مدلهای جک هیدرولیک هزینه ساخت کمتری دارد.
نا تقارنی نیروی پشت پیستون با جلوی پیستون و راهکار رفع این مشکل چیست؟
در سیلندرهایی که دارای پیستون میباشد، هیچگاه سرعت و فشار در جلو و پشت پیستون با هم یکسان نمیباشد. علت این امر وجود میل پیستون (میل جک) در جلوی پیستون است. وجود میل پیستون در سیلندر هیدرولیک فضایی را در آن محیط اشغال میکند. و کسری این فضا باعث میگردد که هم سطح مقطع در آن قسمت کمتر از پشت پیستون شود و هم فضای انباشت سیال هیدرولیک در آن قسمت. کمتر شدن سطح مقطع باعث میشود که نیروی کمتری را در آن قسمت اعمال کند و کمتر شدن فضای حجمی سیال باعث سرعت بیشتر در برگشت جک هیدرولیک به سمت داخل میشود. و راهکار آن طراحی جک هیدرولیک سنکرون است.
2. جک هیدرولیک سنکرون
در بسیاری از طراحیها یک عملگر خطی باید بصورت یکنواخت حرکت رفت و برگشتی را طی کند. بهتر است بگوئیم سرعت حرکت رفت میبایست برابر با سرعت برگشت باشد. در این موارد طراحی جک هیدرولیک بصورتی است که همان میل پیستونی که در جلوی پیستون قرار میگیرد را در پشت پیستون هم طراحی میکنیم و قرار میدهیم. با چنین راهکاری ما یک جک هیدرولیک دو سر شفت میسازیم. که نیرو (فشار) و سرعت در هر دو طرف پیستون با هم برابر میشود در نتیجه حرکت رفت و برگشت با هم برابر هستند در واقع میشود طراحی جک هیدرولیک سنکرون.
3. جک هیدرولیک ترمز دار
ترمز دار یک اصطلاح است و این به معنی داشتن عملکرد ترمز در یک جک هیدرولیک نیست. در واقع در بسیاری از سیستمهای هیدرولیک سرعت جک خیلی بیشتر از معنی واقعی حرکت جک هیدرولیک است.
به عنوان مثال: جک هیدرولیک با 50 سانت کورس در مدت زمان 0.5 ثانیه کورس کامل خود را طی میکند. و حال به این نکته بیاندیشید که این جک با این سرعت در زمان اتمام کورس خود چه برخورد شدید و فاجعه بار و چه ضربهای را میبایست در سمت گلویی یا قسمت درپوش انتهایی خود تحمل کند.
در ساخت یک چنین جک هیدرولیکی، جدای از استفاده از لوازم آببند مختص به این وضعیت که هم فشار و هم حرارت ایجاد شده ناشی از اصطحکاک را میبایست تحمل کند قرار میگیرد و هم قطعاتی به ساختار جک اضافه میشود که از برخورد شدید پیستون با ابتدا و انتهای جک هیدرولیک (گلویی و درپوش ته جک) جلوگیری میکند.
به این ساختار بالشتک ضربهگیر یا ترمز گفته میشود. در واقع با کم کردن سرعت و توقفی آرام در انتهای کورس حرکتی باعث جلوگیری از ضربه شدید در آن قسمت میشود.
ترمز یا بالشتک از سرعت حرکت پیستون، قبل از برخورد با انتهای سیلندر میکاهد و به این طریق از برخورد شدید پیستون به انتها یا ابتدای سیلندر جلوگیری میکند. اگر پیستون با سرعت کمتر از 6m/min حرکت کند نیازی به ترمز یا بالشتک نیست. برای سرعتهای بین 6 الی 20 متر در دقیقه، بالشتک با استفاده از گلویی یا شیر ترمز ساخته میشود. در سرعت بیشتر از 20m/min به بالشتک های خاص یا یک پروسه ترمز نیاز است.
وقتی پیستون در حال برگشت است، قبل از رسیدن به نقطه توقف کامل، مسیر تخلیه سیال هیدرولیک از سمت پشت پیستون، توسط پیستون بالشتک بسته میشود و سیال باقیمانده از طریق یک مجرای گلویی تخلیه میگردد. به این طریق سرعت پیستون کاهش مییابد و از صدمات ناشی از برخورد آن با انتهای سیلندر جلوگیری میشود. پس از توقف و برای شروع حرکت به جلو، یک شیر یکطرفه موازی با گلویی بالشتک (گلویی ترمز) باز میشود تا جریان سیال به سمت پشت پیستون بدون وجود مقاومت گلویی برقرار شده و پیستون را به حرکت درآورد.
سیلندرها میتوانند به دو بالشتک در هر دو انتهای کورسها مجهز باشند. باید به خاطر داشت که با رسیدن پیستون به بالشتک، بخشی از دبی که به سیلندر تزریق میشود، از طریق شیر محدود کننده فشار تخلیه میشود.
4. جک هیدرولیک تلسکوپی
حتما در فیلمها و یا کارتنهای قدیمی و نوستالژی دیدهاید که دوربینها و تلسکوپها از چندین قطعه لولهای شکل که درون هم بصورت کشویی میغلتند ساخته میشده. ساده تر بگویم شبیه به آنتن رادیوهای خانگی و یا آنتن رادیو خودروهایی که تا چند سال پیش هم به این شکل ساخته میشدند. نام این مدل جک هیدرولیک هم برگرفته از همین کالاها است. جک هیدرولیک تلسکوپی یا آنتنی. که دقیقا ساختاری مشابه آنها دارد.
در بسیاری از دستگاهها و یا بالابرها به علت فضای کم و محدود نمیتوانیم از جکهایی که کل کورس مورد نیاز حرکت را تامین کند قرار دهیم. با ساخت این مدل جک هیدرولیک میتوانیم این محدودیت فضا را رفع کنیم.
به عنوان مثال: جک هیدرولیکی بسازیم که در زمان بسته بودن حدود 100 سانتیمتر طول دارد و با فرمان حرکتی که از یونیت هیدرولیک میگیرد میتواند تا 400 یا 500 سانتیمتر باز شود. این کار از طریق شفتهای تو در تویی که درون جک هیدرولیک ساخته میشود میسر میگردد.
جکهای هیدرولیک تلسکوپی هم در دو مدل یک طرفه و دو طرفه ساخته میشوند.
5. جک هیدرولیک تشدید کننده فشار Pressure intensifier
دربسیاری از طراحیهای سیستم هیدرولیک برای کمتر کردن هزینههای ساخت یونیت هیدرولیک و یا نداشتن فضای زیاد برای نصب یک جک با قطر بیشتر برای رسیدن به نیروی بالاتر از این مدل جک هیدرولیک در ساختار دستگاه استفاده میشود. طراحی و ساخت این مدل کمک میکند در فضای محدود نیروی بیشتری بر قطعه تولیدی ما اعمال گردد. بصورتی که با اعمال نیرو بر یک پیستون بزرگتر و همرسانی آن نیرو به یک پیستون کوچکتر باعث اعمال بیشتر نیرو به نسبت توان فشار کاری یونیت هیدرولیک میگردد.
6. جک هیدرولیک تاندومی
در مواردی ساخت جک هیدرولیک با فضای بسیار محدودی روبرو هست که میبایست فشار بالایی بر روی قطعه کار اعمال گردد. این مدل ساخت کمک بسیاری در این مدل ساختار به طراح میکند تا در این فضای محدود بتواند مقدار نیروی مورد نیاز را از سیستم بگیرد. با ساخت چندین پیستون بصورت تاندومی در یک سیلندر میتوانیم با تجمیع چندین نیروی یکسان یک نیروی بالایی را بر قطعه اعمال کنیم. به عنوان مثال اگر یک پیستون در سیستم 5 تن نیرو اعمال میکند با قرار گیری 4 عدد پیستون ما یک جک هیدرولیک 20 تنی با این روش در سیستم جایگذاری میکنیم.
تا اینجا با تمامی مدلهای ساخت جک هیدرولیک و اینکه چرا از این مدلها استفاده میکنیم آشنا شدهاید. زین پس با انواع نحوه نصب جک هیدرولیک که یکی از گزینههای مهم در طراحی دستگاه و انتخاب مدل ساختاری نصب در دستگاه هیدرولیک است آشنا خواهید شد.
نحوه نصب جکهای هیدرولیک بر روی دستگاه:
-
نصب جک هیدرولیک با فلنج
2. نصب جک هیدرولیک با پین و لولا یا قرقری
3. نصب جک هیدرولیک با کمربندی یا ترینیون
4. نصب جک هیدرولیک با پایههای ثابت
خرید جک هیدرولیک یا سیلندر هیدرولیک
انتخاب جک هیدرولیک مناسب با توجه به نیازها و شرایط کاربری، به شما کمک میکند تا از مزایای این ابزار قدرتمند به طور کامل بهرهمند شوید. در ادامه متن، راهنمای انتخاب جک هیدرولیک و نکات کلیدی برای خرید جک هیدرولیک به صورت کامل ارائه میشود:
. ظرفیت تحمل فشار کاری سیستم:
متریال استفاده شده برای ساخت جک هیدرولیک میبایست متناسب با مقدار نیرویی باشد که در سیستم به آن اعمال میگردد. در موارد بسیاری دیده شده که در اثر فشار بیش از حدی که به این عملگر آمده باعث ترکیدن درپوش انتهایی، گلویی و یا افزایش سایز قطر داخلی لوله سیلندر آن شده است.
. طول کورس سیلندر هیدرولیک:
تعیین دقیق طول کورس سیلندر (کورس کاری) یکی از نکاتی است که میبایست به آن دقت کافی داشت تا بعد از ساخت و نصب جوابگوی انجام کار درست در دستگاه مورد نظر ما باشد.
. نحوه نصب سیلندر هیدرولیک:
یکی از نکات مهم در ساخت جک هیدرولیک نحوه نصب آن است. با توجه به انواع مختلف طریقه نصب باید مدلی انتخاب گردد که بتواند انجام کار را در دستگاه ما تسهیل و راندمان کاری ما را افزایش دهد.
انتخاب بر اساس بودجه:
متاسفانه در بازار ما، لوازم بیکیفیت، برای ساخت سیلندر هیدرولیک به فراوانی یافت میشود. و بسیار سازندگانی که برای سود بیشتر از این نوع متریال برای ساخت سیلندر هیدرولیک استفاده میکنند. توصیه ما به شما این است که کیفیت را فدای هزینه نکنید و با آگاهی کامل از سازنده و لوازم و قطعات، سفارش این قطعه مهم را به آنها بسپارید.
جک هیدرولیک دست دوم:
در بسیاری از موارد مشتریان طی تماس تلفنی در مورد جکهای هیدرولیک دست دوم و یا دست چندم از ما سوال میپرسند که در اینجا در مورد آنها اطلاع رسانی میکنیم.
سیلندرهای هیدرولیک یکی از اصلیترین عملگرهای مورد استفاده در صنعت هستند. اصول طراحی آنها بر مبنای ساختار عملکردی دستگاه مورد استفاده است. در اینصورت شما بعد از خرید یک جک هیدرولیک دست دوم حتما میبایست با تغییراتی آن را مطابق با ساختار دستگاه خود آماده سازید. و این کار با جوشکاری و یا برشکاری جدای از هزینه تعمیرات بازسازی این عملگر را از دقت استاندارد تعیین شده آن خارج میکند.هر کالا و یا قطعهای که ساخته میشود دارای عمر کارکرد مشخصی میباشد. که استفاده بیشتر از آن خطراتی را به همراه دارد.
استفاده از جکهای هیدرولیک دست دوم در فشارهای کاری بالا اصلا توصیه نمیشود. زیرا با یک اشتباه محاسباتی خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد. در نتیجه شما با یک هزینه هرچند جزئیتر از خرید عملگری دست دوم میتوانید یک جک هیدرولیک نو و دقیقا مطابق با نیاز دستگاه هیدرولیک خود خریداری و از عمر بیشتر قطعات و کیفیت بالای آن بهرهمند گردید.
ما به عنوان یک سازنده ساخت اصولی و استفاده از قطعات نو را به شما پیشنهاد میکنیم. هر چند که بارها شاهد عمر کوتاه سیلندهای هیدرولیک دست دوم و هزینههای بیهوده برای خرید آنها توسط مشتریانمان بودهایم
عوامل تاثیر گذار بر قیمت جک هیدرولیک:
- مدل ساختاری جک هیدرولیک
- انتخاب قطعات و لوازم
- زمان ساخت قطعات و لوازم
- نوع ساختار قطعات و لوازم
- برند قطعات و لوازم
- نوع لوازم آببندی
- مدل ساختاری یک جک هیدرولیک از اصلیترین عوامل تعیین قیمت یک سیلندر هیدرولیک است. به عنوان مثال در مدلهای ذکر شده ساخت یک جک هیدرولیک فلنجدار به تناسب نسبت به بقیه مدلها از قیمت پائینتری برخوردار است.
- انتخاب قطعات بستگی به نیاز دستگاه دارد و هر چه دستگاه پیچیدگی و یا نیاز بیشتری به قطعات و لوازم برای عملکرد بهتر داشته باشد انتخاب قطعات و لوازم نیز به مراتب بیشتر و کار ساخت سیلندر هیدرولیک را پیچیدهتر و زمانبرتر میکند که آن هم در افزایش و یا کاهش قزمت نقش بسزایی دارد.
- زمان ساخت عاملی است که با توجه به مدل ساختار متغیر است. هر چه ساخت یک سیلندر هیدرولیک دارای قطعات و لوازم کمتری باشد زمان ساخت آن کمتر در نتیجه هزینه تمام شده برای ما کمتر و این امر برای تعیین قیمت دخیل است
- در اکثر ساختها نیازی به ساختار پیچیده برای عملکرد بهتر سیلندر هیدرولیک نیست و با همین مدلهای ساخت که ارائه شده میتوانیم بهترین عملکرد این عملگر و راندمان بالا را داشته باشیم ولی در موارد خاص با توجه به ساختار مورد نیاز قیمتها هم متغیر هستند. در نتیجه تمامی موارد قبل از سفارش میبایست توسط مشتریان عنوان شود تا در ساخت جک هیدرولیک کوتاهی صورت نگیرد. مثل فشار بیش از حد نرمال و یا سرعتی بالاتر از حد نرمال.
- انتخاب برند لوازم نیز عامل اصلی تععین قیمت است. هرچه برند معتبرتر قیمت بالاتر و بندهای نا مرغوب و بیکیفیت (که ما به هیچ عنوان از آنها استفاده نمیکنیم حتی در صورت خواست مشتری) قیمتهایی به مراتب پایینتری دارند.
- لوازم آببندی ارتباط مستقیمی با عملکرد بهتر و عمر طولانیتر سیلندر هیدرولیک دارد. لذا استفاده از این نوع لوازم مطمئنن تاثیر مستقیمی با افزایش قیمت ساخت یک جک هیدرولیک با کیفیت دارد.
نکات مهم در سفارش ساخت جک هیدرولیک:
- محاسبه دقیق نیروی مورد نیاز برای انجام کار
- محاسبه درست کورس کاری جک هیدرولیک
- نحوه اتصال درست جک هیدرولیک به دستگاه
- انتخاب درست مدل ساختاری جک هیدرولیک
عیبیابی جک هیدرولیک:
- برای کاهش توان جک هیدرولیک پکینگهای پیستون را بررسی نمائید.
- در زمان نشت روغن از سمت گلویی جک پکینگهای گلویی را بررسی نمائید.
- وقتی سایش در قطعات اتفاق میافتد نحوه بستن و یا در یک راستا بودن شفت جک هیدرولیک را بررسی نمائید.
- وقتی سایش در قطعات متصل به شفت جک هیدرولیک صورت میگیرد کمانش و یا خمیده شدن شفت آن را بررسی نمائید.
- اگر صدای سایش طی انجام کار جک هیدرولیک میشنوید قطعات جک را باز و سطح تماس بین پیستون و سیلندر را بررسی نمائید.
- اگر جک هیدرولیک در اواسط انجام کار متوقف شد و حرکتی نداشت پکینگهای پیستون و یا قطر داخلی سیلندر هیدرولیک را بررسی نمائید.
- بعد از تشخیص ایراد اگر توانایی رفع آن را دارید آن را تعمیر و در غیر اینصورت این کار را به یک متخصص سپرده تا جدای از تعمیر کردن راه حل مناسبی برای عدم تکرار این نقص را به شما بگوید.